Marcel Bouroș nu poate intra în legalitate, nici acum, cu modificările aduse Casei Brâncovenești

0
162
Casa Brâncovenească Constanța

Marcel Bouroș, fost candidat independent la Primăria Municipiului Constanța, în anul 2012, a schimbat funcțiunile Casei Brâncovenești, de pe strada Vasile Lupu nr. 43 – 45 din municipiul Constanța. Iar acum a solicitat, din nou, Municipalității eliberarea unui certificat de urbanism pentru acestea.

Potrivit Certificatului de urbanism nr. 2.523, Primăria Constanța nu avizează „Schimbare de destinație parter din ceainărie în spațiu comercial și recepție, etaj I din bibliotecă, birouri și librărie în alimentație publică și etaj II și III din cămin în spații de cazare în regim hotelier“, pentru imobilul de pe strada Vasile Lupu, deoarece nu se încadrează în prevederile reglementărilor urbanistice aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 191/11.04.2007. Documentul are o valabilitate de un an.

Municipalitatea a analizat și în 2021 o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru Liliput Co SRL, depusă de Marcel Bouroș. Acesta dorea să intre în legalitate cu lucrările efectuate în clădirea unde funcționează Casa Brâncovenească. Astfel, au fost realizate recompartimentări interioare, a fost închisă terasa din est cu o structură ușoară, în interior funcționa o ceainărie care a fost tranformată în spațiu comercial și recepție, a fost schimbată și destinația etajului I, din bibliotecă, birouri și librărie, în spațiu destinat alimentației publice, iar a etajelor II și III, din cămin, în spații de cazare în regim hotelier. Dar cererea nu a fost aprobată, tot pentru că nu se încadra în reglementările urbanistice existente.

Societatea Liliput Co a fost înființată în anul 1994, având sediul pe strada Vasile Lupu nr. 43 – 45C din municipiul Constanța. Unic administrator și asociat este Marcel Bouroș. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 9.129.522 de lei, profitul net de 303.606 lei, iar datoriile, de 4.805.922 de lei, cu 47 de angajați.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.