Mariana Gâju, declaraţii după ce USR a filmat munţi de gunoaie în Cumpăna: “Au fost depistate persoane care au adus gunoaie din Mamaia, alţii de la Centrul Medical Regina Maria”

0
1483

În comuna Cumpăna se dau lupte grele pentru a putea câștiga scaunul de primar, ocupat de altfel, de aproape 20 de ani, de Mariana Gâju. George Vasile, din parte USR, este contracandidatul care pare să strice buna dispoziţie a actualului edil.

Acesta a postat, recent, în mediul online, un filmuleț în care apare o groapă de gunoi, cu următoarea descriere: ”Gropi de gunoi ilegale înconjoară Cumpăna. Administrația locală are habar de ele, dar nu face nimic. Gunoiul, în acte este aruncat la groapa de gunoi din Costinești, dar în realitate se împrăștie pe câmp, apoi este astupat cu pământ. Conform spuselor unui păstor care-și păștea oile și caprele în zonă, aproape zilnic vin mașini mari care aruncă gunoi. Garda de mediu doarme, poliția doarme, iar noi suntem otrăviți zilnic. Aceasta este Cumpăna europeană a primarului actual. Gunoi, mizerie, achiziții dubioase, asfaltări scumpe și prost făcute, diletantism.”

Contactată de Focus Press, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, ne-a explicat următoarele, discutând între altele și despre nodul de descărcare al Autostrăzii A4, în dreptul unității administrativ teritoriale: ”În situația în care nodul de descărcare se execută cât mai repede, interesul agenților economici pentru teritoriul comunei Cumpăna crește și, unindu-ne eforturile, putem să păzim mai bine teritoriile comunei, și intravilan și extravilan, pentru a nu deveni depozite de deșeuri aduse de diferiți oameni, fie din comună, fie din localitățile limitrofe, inclusiv municipiul Constanța.

Și concret, Stelian Ion a postat vineri seara, împreună cu președintele USR din Cumpăna, George Vasile, imagini de pe malurile de pământ de la marginea Canalului Dunăre-Marea Neagră, dincolo de firme. S-au dus și au filmat hoțește niște moloz din demolări pe care l-au cărat unele persoane, vineri seara. Au filmat imediat după ce mașinile au descărcat, ca un film regizat. Sâmbătă dimineața au publicat în mediul online spunând că administrația publică locală nu își face datoria, că lăsăm comuna plină de gunoaie. Ori noi ne chinuim să ținem în comună curățenia. Dacă tot vin și filmează, de ce nu vin și cu soluții, să vină în sprijinul administrației publice locale, poliției locale, poliției naționale, pentru că noi urmărim lucrurile acestea, însă acolo suntem 4 oameni la poliția națională și 11 oameni la cea locală care umblăm pe cele 156 de străzi ale comunei, unde ne luptăm cu oamenii comunei care nu știu să păstreze curățenia. Polițiștii locali au depistat persoane care au adus gunoaie din stațiunea Mamaia, alții de la Centrul Medical Regina Maria, după etichetele și foile pe care le-au aruncat și ne-am îndreptat cu amenzi către ei, dar pe acesta încă nu l-am depistat, suntem în cercetare”, a declarat Mariana Gâju.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.