Mărturisirile unei constănţence din Spania! „Sunt foarte multe cazuri de agresiuni fizice cu tentă rasistă”

0
1074

Spania este ţara cu numărul cel mai mare de cazuri confirmate de coronavirus din Europa. Aproape 170.000 de persoane au fost depistate pozitiv, din care peste 17.500 au decedat. Reporterii Focus Press, au stat de vorbă cu Maria Magdalena Dima, o constănţeancă aflată în Madrid, pentru a ne relata care este situaţia de acolo.

„Majoritatea turiştilor din Spania sunt din China şi atunci au fost luaţi prin surprindere. S-au luat foarte multe măsuri care sunt bune şi chiar dacă a fost prea târziu s-a putut recupera într-un fel situaţia. Este la fel ca în alte ţări, nu are voie să iasă din casă decât o persoană, iar dacă mergi la cumpărături sau scoţi animalul de companie afară, nu ai nevoie de declaraţie”

„Multă lume se riscă. Pleacă cu metroul cu autobuzul să îşi vadă familiile. Aici la Madrid spui că este şi că nu este pandemie. Mulţi îşi caută motivul să iasă din casă. Merg pe stradă protejaţi, dar sunt neglijenţi atunci când intră la alimentară. Chiar am descoperit că sunt oameni  care îşi dau întâlnire la supermarket. Unul pe un raion şi altul pe alt raion şi vorbesc. Am zis că aşa ceva nu se poate.”

„În situaţia actuală, multe persoane sunt rasiste. Sunt foarte multe videoclipuri care nu sunt internaţionale, putem să le vedem doar noi aici. În majoritatea sunt persoane care nu sunt cetăţeni spanioli şi care au suferit agresiuni din partea poliţiştilor, doar pentru că au traversat strada până la farmacie. Au fost filmări făcute chiar de poliţişti, unde se vede cum o mamă de 50-60 de ani a ieşit pe stradă pentru  că avea copilul cu un handicap şi care pur şi simplu a fost bătută şi băgată în maşina de poliţie.”

Declaraţiile complete le puteţi urmări în VIDEO!

Mihaela Giuglea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.