“Masca se va purta inclusiv în apă, marea este spațiu public”, afirmă secretarul de stat Paul Ene

2
5381

Secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a făcut câteva declarații controversate cu privire la regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște. Este vorba despre cei care aleg să-și petreacă această perioadă la mare.

Paul Ene a precizat faptul că masca va fi obligatorie și pe plajă, și în apă, întrucât marea este considerată spațiu public.

În momentul de față, regula clară pentru toată lumea este că în spațiile publice să se poarte masca”, a declarat secretarul de stat, în momentul în car a fost întrebat de un jurnalist.

Declarația este una controversată, întrucât, recent, au mai avut loc dezbateri pe aceeași temă, iar Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, la începutul acestei luni, că se analizează renunțarea graduală la această măsură.

Atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (al măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă“, a spus Bode.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în acest sens, întrucât și președintele Klaus Iohannis a anunțat faptul că este posibil ca unele restricții să se ridice, dar pe parcursul sezonului estival.

D.A.

2 COMENTARII

  1. Ma intreb ce virus aveti voi in Romania de trebuie purtata masca tot timpul in Anglia se poarta doar in spati publice inchise sau persoana care traduce regulile nu stie probabil limba in care au venit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Acest Paul Ene cred ca e lovit la cap..sa fii secretar de stat și sa debitezi o asemenea inepție? Trăim in România..înotăm cu masca pe nas, Doamne ferește :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.