Masca trebuie purtată inclusiv la orele de sport. Ministrul Educației: „Este cerința celor din domeniul sănătății”

0
581

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că masca de protecție sanitară trebuie purtată inclusiv la orele de educație fizică, precizând că „ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătății”.

„Este cerința celor din domeniul sănătății (n.red. – ca orele de educație fizică din școli) să se desfășoare cu mască, pentru a preveni răspândirea virusului.

Regulile de siguranță sanitară în școli au fost stabilite printr-un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății, „care a încercat să acopere toate situațiile posibile și să fie foarte clar”.

„Multă lume s-a întrebat de ce a durat atât de mult timp negocierea. Am plecat de la un draft de peste 60 de pagini și am ajuns la un ordin de ministru la mai puțin de un sfert față de varianta inițială, care a încercat să acopere toate situațiile posibile și să fie foarte clar”, a explicat ministrul Educației, la Realitatea Plus, luni, 8 februarie a.c..

Sorin Cîmpeanu spune că unul dintre subiecte a vizat purtarea măștii la orele de sport.

„Pe parcursul discuțiilor, unul dintre subiecte a fost dacă elevii sunt sau nu obligați să poarte mască la orele de sport. Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătății și, punând în balanță și plus, și minus, a reieșit că există obligativitatea purtării măștii inclusiv la orele de educație fizică”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.