Măsuri ale jandarmilor GJM „Tomis“ de asigurare a ordinii publice cu ocazia sărbătoririi SF. Andrei

0
110
Pelerini la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei. FOTO Focus Press

În perioada 29-30 noiembrie a.c. la Mănăstirea ,,Peştera Sf. Apostol Andrei“ din comuna Ion Corvin va avea loc ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor și încreștinătorul Dobrogei.

La aceasta acţiune se estimează participarea unui număr mare de credinciosi din județul Constanţa şi din judeţele limitrofe. Slujba va fi oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, alți invitați B.O.R.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la această manifestare vor participa jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „TOMIS” Constanța împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa.

Echipe de dialog aparținând Jandarmeriei, împreună cu preoți și voluntari, vor îndruma permanent participanții la eveniment și îi vor sprijini în rezolvarea solicitărilor îndreptățite ale acestora. Au fost stabilite trasee pentru deplasarea pelerinilor către racla cu sfintele moaște și au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mânăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distantarea fizică.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a ceremonialului religios, adresăm rugămintea tuturor persoanelor participante să respecte următoarele:

  • Adoptarea unei atitudini răbdătoare și pașnice, adecvată locului în care se desfășoară manifestarea religioasă, pe toată durata acesteia;
  • Respectarea indicațiilor jandarmilor și regulilor organizatorilor;
  • În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în apropiere;
  • Obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și păstrarea distanței fizice față de celelalte persoane, pe toată perioada evenimentului, în toate spațiile închise, precum și în cele deschise.
  • Totodată este obligatorie păstrarea unei distanțe minime de siguranță între credincioși, stabilită potrivit Ordinului nr.685/939/2021 privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor și/sau pelerinajelor religioase, cu modificările și completările ulterioare. Prin grija personalului clerical sau prin persoane special desemnate de acesta, la locul evenimentului se va proceda la efectuarea unui triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree)

„Vă reamintim că, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.1183 din 08 noiembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se interzice efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, potrivit reglementărilor în vigoare, în scopul participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfășoară aceste activități. (Art.4, pct.3 din Anexa nr.3- Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc).

Facem apel către toți enoriașii care aleg să participe la manifestarea religioasă prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei să fie responsabili și îi asigurăm că sănătatea și siguranța lor sunt prioritatea noastră“, au transmis reprezentanții GJM Tomis.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.