Măsuri radicale pentru protecția mediului: amenzi de 30.000 lei și confiscarea mașinii pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare

0
580
Semnarea protocolului între Primăria Constanța și Garda de Mediu. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu, au semnat în data de 1 martie un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor colabora îndeaproape pentru sancționarea celor care consideră că domeniul public este coșul lor de gunoi.

Polițiștii locali au sancționat persoane care aruncau molozul produs din construcții pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9. De asemenea, au fost sancționați și angajați ai unor societăți comerciale depozitau deșeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să dețină contract pentru acest tip de deșeuri și să uziteze de el.

Campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât și semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei.

„Toleranță zero celor care consideră că orașul nostru este groapa lor de gunoi. Acordul cu Garda de Mediu, pentru care îi mulțumesc doamnei Steluța Popescu și colegilor săi care vor face echipă cu lucrătorii Poliției Locale, este semnalul că a început curățenia de primăvară“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Începând cu data semnării protocolului, polițiștii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acțiuni comune de identificare și depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecție și nu numai.

Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.