Măsurile pentru susținerea angajaților și a profesioniștilor, prelungite până la 30 iunie 2021

0
535

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, 4 decembrie a.c., două acte normative prin care a prelungit, până la 30 iunie 2021, acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților, a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști.

Acordarea șomajului tehnic (O.U.G. 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei de COVID-19 se va prelungi până la 30 iunie 2021.

De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (O.U.G. 132/2020) se prelungește până la aceeași dată.

Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:

– cele cinci zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie, nu mai trebuie să fie consecutive;

– angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;

– interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.