Mazăre, Constantinescu și Borcea așteaptă decizia finală; au contestat pedepsele din dosarul “Retrocedărilor”

0
1102

Radu Mazăre este din ce în ce mai prezent la instanțele de judecată, în ultima perioadă, cel puțin cu numele, pentru că de reprezentat, îl reprezintă avocații săi. De câteva zile, numele său a apărut de mai multe ori la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar și la Tribunalul și Curtea de Apel Constanța.

Și se justifică, cumva, frecvența cauzelor sale pe rolul instanțelor, dat fiind că multe dintre ele  au avut termene în perioada martie-aprilie, când, din cauza stării de urgență, multe cauze au fost amânate în perioada mai-iunie. Astfel, în ultima perioadă, dosare precum cel al ”Campusului Social Henri Coandă”, sau cel privind subevaluarea terenurilor aferente Complexului Castel-Mamaia și Cazino, sau solicitarea sa pentru transferul în Madagascar, s-au aflat pe masa judecătorilor, iar în unele dintre ele a fost condamnat definitiv.

Contestația în anulare, în apel – ultima strigare

Acum însă, un alt dosar s-a aflat pe ordinea de zi a instanței supreme, binecunoscutul dosar al ”Retrocedărilor” din stațiunea Mamaia, în care a fost condamnat deja la 9 ani de detenție. De această dată, ca și în alte cauze, Mazăre, alături de bine-cunoscutul afacerist Cristi Borcea, dar și de alți inculpați-condamnați din acest dosar, au formulat contestație în anulare (o cale extraoirdinară de atac, așa cum este și revizuirea), fiind deja în faza de apel. Astfel, Mazăre & Co speră să scape de pedepse, sau măcar acestea să le fie reduse.

Nicușor Constantinescu

Radu Mazăre nu a fost singurul pe masa judecătorilor ÎCCJ, joi. 10 iunie. Și prietenului său, Nicușor Constantinescu, a fost pe ordinea de zi, din același motiv, dar într-un dosar înregistrat separat, împreună cu alți 3 condamnați din același dosar al ”Retrocedărilor”. Acesta este cel mai cunoscut dosar penal în ceea ce-i privește pe cei doi foști reprezentanți ”de seamă” ai administrației publice locale, care le-a adus ani grei de detenție, după 10 ani de proces. Unii dintre inculpați chiar au decedat, până să se finalizeze definitiv acest proces. În cele ce urmează, vom vedea dacă completul de judecători ai Înaltei Curți vor găsi motive temeinice pentru a aproba contestațiile în anulare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.