Medalia aniversară a Forțelor Navale Române acordată cu prilejul Zilei NATO în România

0
64
Contraamiralul Mihai Panait împreună cu Comisia de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. FOTO SMFN

Anul 2004 rămâne un an important pentru istoria post-decembristă a României, fiind momentul istoric în care tara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Ziua NATO este sărbătorită în România, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, conform prevederilor Legii 390 din 2004.

Cu prilejul aniversării a 17 ani de când navele militare românești arborează pavilionul NATO la catarg, șeful statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a acordat medalia aniversară „Forțele Navale Române – 160 de ani în serviciul Patriei” Societății Române de Televiziune și Comisiei de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

La Palatul Parlamentului, contraamiralul Mihai Panait a prezentat, marți, 30 martie, membrilor Comisiei de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților rolul, misiunile și modalitățile prin care personalul din Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și importanța derulării programelor de modernizare a Forțelor Navale Române, iar la final a oferit președintelui Comisiei, domnul deputat Constantin Șovăială, medalia aniversară a Forțelor Navale Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.