Medic din Suceava, confirmat a doua oară cu COVID-19

0
369
sursa foto: b1.ro

Premieră în România! Șefa secției Boli infecțioase a Spitalului de Urgență Suceava ”Sfântul Ioan cel Nou”, dr. Monica Terteliu a fost confirmată, pentru a doua oară cu COVID-19. Însă, se pare, medicul s-ar confrunta cu o formă mai severă de boală.

Potrivit apropiaților familiei, medicul s-ar confrunta în prezent cu o formă mai severă de boală, comparativ cu prima dată, fiindu-i afectate și o parte din organele interne, notează Monitorul de Suceava.

Până în prezent, studiile consideră că cine a trecut prin boală are imunitate, însă nu este o certitudine. În acest caz, nu se știe dacă este vorba despre o mutație a virusului inițial sau noua infectare survine în urma supraexpunerii la virus, scrie b1.ro

Prima dată, medicul a fost confirmat cu COVID-19 în a doua jumătate a lunii martie, ținând în continuare legătura cu colegii din spital.

După revenirea în spital, activitatea intensă din ultima perioadă și-ar fi pus amprenta pe organismul deja slăbit al medicului, aceasta fiind o potențială cauză a reinfectării cu virusul la care continua să fie expusă, notează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.