Medicii ATI din Constanța, instruiți să lucreze cu echipamente de înaltă performanță

0
224

Medicii constănțeni de anestezie și terapie intensivă au fost pregătiți pentru a lucra cu noile echipamente de înaltă performanță, recent achiziționate de Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Medicii ATI de la toate unitățile sanitare din județul Constanța au participat, miercuri, 14 iulie a.c., la un program de instruire, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Profesioniştii în furnizarea serviciilor de asistenţă medicală pentru pacienţi au realizat un program special de pregătire al personalului medical din ATI, după ce mai multe echipamente de înaltă performanță au fost recent achiziționate de S.C.J.U. Constanța, în cadrul programului „Dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19“.

Secția clinică ATI din cadrul S.C.J.U. Constanța a fost dotată cu:

  • zece ventilatoare mecanice de înaltă performanță (monitorizează statusul nutrițional al pacientului, determină capacitatea pulmonară la sfîrșitul expirației, determină PeeP etc.),
  • zece monitoare funcții vitale,
  • două aparate de anestezie de înaltă performanță (dintre funcțiile acestora amintim monitorizarea transmisiei neuromusculare – NMT, monitorizarea entropiei – nivelul de sedare al pacientului si al gradului de analgezie al pacientului – SPI)

„Aparatura medicală performantă este una dintre armele cele mai puternice în lupta cu COVID-19. Cu cât avem mai multe arme, cu atât suntem mai puternici.

Bineînțeles că într-un război pe viață și pe moarte, cum s-a dovedit această pandemie, este esențial să fim uniți, să formăm o echipă puternică. De aceea m-am gândit ca, la cursul de astăzi (14 iulie a.c. – n.r.), să participe cât mai mulți dintre medicii de terapie intensivă, nu doar din spitalul nostru, ci din tot județul. Pentru că toți am îngrijit pacienți cu COVID, toți am pierdut pacienți. Pentru noi toți, orice informație contează“, a declarat directorul medical al S.C.J.U. Constanța, dr. Marius Prăzaru.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea infrastructurii sanitare și creșterea calității serviciilor oferite, dar și  a numărului de beneficiari finali de servicii medicale.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.