Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România. Iohannis: “Vaccinarea se va face etapizat”

0
608

Medicul Valeriu Gheorghiţă va fi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România. Medicul are 38 de ani și lucrează din 2012 la Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila” din București. El l-a avut coordonator de doctorat pe profesorul Adrian Streinu Cercel, care acum candidează la Senat pe listele PSD.


Doctorul Valeriu Gheorghiță este medic primar, doctor în Științe Medicale și are competenţă în Managementul serviciilor de sănătate și atestat în medicină de călătorie. Medicul coordonează, la Spitalul Militar Central, politica de utilizare a tratamentului cu antibiotice. Potrivit CV-ului său, Valeriu Gheorghiță a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

După elaborarea strategiei de vaccinare antiCOVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. E vorba, într-o primă fază de personalul medical, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie”, a spus președintele Klaus Iohannis.


Șeful statului a precizat, totodată, că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de transport și stocare, dar și modul în care vor fi organizate echipele care vor administra vaccinul, locurile unde acest lucru se va face și programarea populației.

De asemenea, premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au avut marți o discuție foarte aplicată cu locotenent colonel Valeriu Gheorghiță, cel care va coordona campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național. “L-am asigurat pe doctorul Valeriu Gheorghiță de sprijinul meu și al Guvernului în această misiune de mare responsabilitate. Împreună vom pregăti în cele mai mici detalii și în deplină transparență o campanie de vaccinare eficientă pentru ca România să depășească cu bine criza sanitară“, a declarat Orban.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.