Membrii PLUS Tulcea vor vota cine să fie următorul prefect al județului

0
146
Instituția Prefectului Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Filiala Tulcea a Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) a anunțat cum se va desfășura competiția pentru ocuparea funcției de prefect.

Competiția va avea două componente: votul membrilor PLUS și o evaluare făcută de o comisie internă. În urma procesului de selecție, PLUS Tulcea va înainta săptămâna viitoare două nominalizări către Biroul Național al PLUS, forul central urmând să ia decizia finală.

Prin soluția aleasă, PLUS își propune schimbarea radicală a modului în care se fac numirile politice. Deși organizarea concursului intern nu este o cerință legală, membrii PLUS au ales această soluție pentru a face procesul de numire transparent și pentru a aduce meritocrația în centrul numirilor în funcții publice.

În desemnarea celor două propuneri ale PLUS Tulcea, votul membrilor filialei și evaluarea comisiei vor conta în egală măsură. Orice membru PLUS Tulcea își va putea exprima opțiunea prin vot, alegând unul dintre candidați. Totodată, comisia de evaluare va oferi fiecărui candidat un punctaj care va lua în considerare competența pentru exercitarea funcției, probitatea profesională și etică, viziunea și programul asumat, analiza scrisorii de intenție și a CV-ului.

Pentru ca decizia să aibă o reprezentare la nivelul întregului județ, din comisia de evaluare fac parte membrii Biroului filialei județene PLUS Tulcea, consilierii locali PLUS și coordonatorii
PLUS ai tuturor comunităților locale.

Cu privire la procesul pentru desemnarea noului prefect de Tulcea, Marian Machedon, președintele PLUS Tulcea, a declarat:

„Funcția de prefect al județului este una importantă și înțelegem pe deplin responsabilitatea care ne revine cu această numire. Tocmai de aceea, punem în practică exact principiile pe care le-am susținut în ultimii ani: numirile politice să se facă pe baza competenței și în mod transparent. Sunt sigur că prin votul membrilor și prin evaluarea comisiei interne vom trimite către colegii din Biroul Național PLUS doi candidați pe deplin pregătiți și îndreptățiți să ocupe această funcție“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.