Mesajele românilor de peste hotare, transmise celor rămași în țară prin intermediul ”Focus Press”, de Ziua Națională a României

0
424
Romanii din diaspora sărbătoresc Ziua Națională a României

Românii sărbătoresc ”Ziua Națională” într-un mod atipic în acest an, ca și restul sărbătorilor, dealtfel. Românii se bucură de această zi fiecare cum poate. Românii din afara țării, însă, muncesc ca în oricare altă zi, însă nu au uitat să le transmită mesaje celor dragi, rămași în țară. Am selectat câteva dintre mesaje, transmise prin intermediul cotidianului ”Focus Press”.

Iată câteva mesaje ale românilor din afara țării, adresate celor dragi.

”La mulți ani, oriunde ați fi. La mulți ani tuturor celor rămași în țară și care se confruntă cu sistemul corupt de la noi. La mulți ani tuturor celor care nu au uitat că sunt români și care poartă triculorul în suflet. La mulți ani, românilor”,  transmite Gelu Florin Munteanu, inginer plecat din Constanța pentru a munci în Spania.

Bogdan Tănase – Qebec

La mulți ani tuturor romanilor oriunde s-ar afla! La mulți ani Romania!”, transmite Bogdan Tănase, tehnician în domeniul medical, plecat din Constanța în Quebec – Canada.

Adi Georgescu – Anglia

Românilor le doresc să-și aleagă cu atenție conducătorii. Să-și pună întrebări și să caute răspunsuri. Să vorbească mai puțin și să gândească mai mult. Să citească. Să discearnă. Să accepte părerile altora, chiar dacă nu și le însușesc. Să fie mai îngăduitori. Să fie mai relaxați. Să aprecieze ce au, atât cât au. Atât, restul vin de la sine”, transmite Adi Georgescu, jurnalist constănțean plecat în Anglia.

Loredana Simion – Anglia

Români frumoși, astăzi de ziua noastră îmi doresc pentru noi sănătate, să ne păstrăm tradițiile, și să rămânem calzi în suflet, calitate care ne-a reprezentat poporul peste ani. Chiar dacă mulți plecăm peste hotare pentru un trai mai bun, rămânem, în suflet români. Dorul de casă și de meleagurile natale ne vor călăuzi mereu pașii înapoi spre rădăcini, spre familie, spre tradiție. Sărbătoriţi frumos, români de pretutindeni!”, transmite Loredana Simion, din Cernavodă, cadru medical într-un spital din Anglia.

”La mulți ani tuturor românilor, oriunde s-ar afla, de Ziua României!!”, transmite Daniel Paltene, din Ovidiu, șofer de TIR în Spania.

Daniel Paltene – Spania

Acestea au fost doar câteva dintre mesajele transmise românilor rămași în țară, însă numărul acestora este mult mai mare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.