Mesajul deputatului Radu Babuș cu ocazia celebrării Zilei Dobrogei

0
359

În fiecare an, la 14 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Dobrogei. La 19 noiembrie 2013, proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat de Senat şi la 9 septembrie 2015, de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.

Cu ocazia Zilei Dobrogei, mai mulți oameni politici au transmis mesaje, iar printre aceștia s-a numărat și deputatul PSD, Radu Babuș.

”Între 14 si 18 noiembrie 1878 Dobrogea a trăit momente istorice. La Babadag, Tulcea și Constanța au sosit primele unități ale armatei române, reîntoarse din bătălia pentru războiul de Independență. La 23 noiembrie 1878 autoritățile românești au preluat oficial administrația Dobrogei. Istoria Dobrogei, parte a istoriei întregului pământ românesc este sărbătorită astăzi, în contextul actual, în care regiunea noastră geografică se află la granița unei Europe Unite, puternice, dar pândite în continuare de amenințări. Este datoria și responsabilitatea noastră să rămânem solidari și să sărbătorim o împăcare istorică între români, atunci, în viitor și de-a pururea. Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani Dobrogea, la mulți ani, România!”, este mesajul lui Radu Babuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.