VIDEO. Mesajul Papei Francisc de Paști

0
93

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi, în cadrul Vigiliei Pascale din Sâmbăta Mare, să nu-şi piardă speranţa.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşti al îngerului, ca să nu se teamă“, a spus Suveranul Pontif în Bazilica Sfântul Petru.

Un mesaj al Paştelui, a spus Papa, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou

„Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă.

În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat, care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa“, a mai spus Papa Francisc.

Acesta a adăugat că Hristos este viu aici şi acum. „Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde“, a concluzionat liderul catolic, potrivit Vatican News.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.