METEO: Vin PLOILE iar vremea se răcește accentuat, în Dobrogea

0
1791

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 12 iulie a.c., cod galben, dar și portocaliu, în cea mai mare parte a țării, până luni, 13 iulie a.c..

Codul galben este valabil în intervalul orar 18:00- 10:00 dimineața, 13 iulie.
În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-esul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de luni, 13 iulie, în regiunile estice și sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55…65 km/h.
În sud și sud-est, vremea se va răci accentuat.

Codul portocaliu va fi valabil în același interval, duminică, 12 iulie a.c, ora 18:00, luni, 13 iulie a.c., dar până la ora 02:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.
Zone afectate: județele Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna și în zona de munte a județelor Argeș și Brașov;

În județele Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna și în zona de munte a județelor Argeș și Brașov,vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.