Meteo: vreme caniculară, în Dobrogea; temperaturi de până la 37 de grade Celsius

0
193

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că în intervalul duminică, 23 august, ora 13:00- miercuri, 36 august a.c., ora 06:00, vremea se va schimba, iar în partea de sud- est a țării va fi caniculă, temperaturile urcând până la 37 de grade celsius.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.