Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

0
2951

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion și unde va ninge în acest an de sărbători.

Conform specialiștilor, de Crăciun există șanse destul de mici să ningă abundent, însă, în la început de an, lucrurile se schimbă.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a declarat Florinela Georgescu, director ANM.

Acesta a mai precizat că sunt șanse mari ca iarna să fie mult mai pregnantă, în a doua jumătate a ei, respectiv după luna ianuarie, scrie gandul.ro

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute”, a mai spus Florinela Georgescu.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.