Mihai Lupu: Conștientizarea și informarea oamenilor cu privire la riscurile pe care le presupune infectarea cu virusul hepatitei C, este foarte importantă

0
152

În prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, prin Clinica de Gastroenterologie, a lansat recent, în Sala Senatului Universității “Ovidius” Constanța, proiectul “CONSTANȚA spune NU hepatitei C”.

Există un nivel scăzut de cunoaștere a acestei boli din partea populației, nu există un screening național și de asemenea testarea se face greu. De aceea cea mai mare problemă este identificarea persoanelor infecfate. La nivelul județului Constanța câteva zone în care aglomerațiile urbane și rurale trebuie testate, de exemplu, în port, unde există peste 4000 de angajați.

Mihai Lupu, președintele CJC a ținut să sublinieze importanța conștientizării populației cu privire la riscurile acestei boli și i-a felicitat pe toți cei implicați în această campanie.

„Conștientizarea și informarea oamenilor cu privire la riscurile pe care le presupune infectarea cu virusul hepatitei C, este foarte importantă. Însă, mai importantă este testarea populației pentru a se depista din timp o posibilă infectare cu acest virus, în vederea eliminării cosecințelor nefaste ale acestei maladii. Inițiativa Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de a testa gratuit populația județului Constanța, este extrem de binevenită. Doresc să îi felicit pe toți cei implicați și să îi mulțumec lui Eugen Dumitru, coordonatorul Clinicii de Gastroenterlogie pentru această inițiativă, dar și managerului spitalului, Ioan-Tiberiu Tofolean, pentru implicarea continuă de care dă dovadă”, a precizat acesta.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.