Mihai Lupu, președintele CJC: Laboratorul propriu al Spitalului Județean este o prioritate. În prezent, unitatea medicală apelează la privați pentru analizele pacienților

1
339

Președintele Consiliului Județean Constanța a prezentat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, bilanțul celor 6 luni de “guvernare”. Mihai Lupu a vorbit despre auditul derulat la nivelul instituției și neajunsurile descoperite cu această ocazie, inclusiv faptul că anumiți angajați trebuie să vină cu laptopurile de acasă pentru că… CJC nu are dotare suficientă la capitolul IT!

 „Am dispus un audit la nivel de Consiliu Județean, atât pe direcțiile interne, cât și pe instituțiile pe care noi le avem în subordine (…) Din toate analizele noastre, a rezultat că nu a existat un sistem care nu a avantajat și nu a pus în valoare resursa umană. Vorbim despre eficiență, pregătire, despre cursuri acolo unde este necesar. Și pe partea de atragere de fonduri europene – sunt nemulțumit pe această zonă”, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu..

Președintele CJC nu a vorbit doar despre probleme; Mihai Lupu a prezentat preocuparea instituției de a ajuta primarii județului Constanța să creioneze proiecte în baza cărora să acceseze fonduri nerambursabile pentru drumuri, racordarea la electricitate, la rețeaua de gaze naturale, precum și dezvoltarea rețelei de sănătate.

O altă chestiune clarificată de președintele CJC a fost spitalul regional – ce șanse și ce variante există pentru ca acesta să devină realitate. “Consiliul Județean nu are bani” suficienți pentru a susține o astfel de investiție, însă se așteaptă ca statul să se implice. Referitor la spitalul existent, cel Județean, Mihai Lupu a vorbit despre necesitatea ca anumite servicii externalizate să revină la unitatea medicală – ca de exemplu imagistica. “Laboratorul propriu este, iarăși, o prioritate”, a declarat Lupu, în condițiile în care în cea mai mare unitate medicală din regiune se apelează la terți pentru analizele necesare stabilirii diagnosticului pacienților. Președintele CJC a vorbit despre necesitatea ca spitalul să fie dotat corespunzător și să nu mai depindă de analize efectuate de laboratoare private.

Mai multe subiecte și detalii despre cele prezentate mai sus: în materialul VIDEO!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.