Milionarul Cârstocea primeşte 13.000 de euro pentru terenul pe care se va construi un nou sens giratoriu şi se va amenaja un drum

0
1916
bd. Tomis

În ultima ședință ordinară, consilierii locali constănțeni au aprobat amenajare străzii Amsterdam și un sens giratoriu la intersecția sa cu Bulevardul Tomis. Pentru aceasta se vor expropia câteva terenuri și construcții proprietate privată.

Consiliul Local Constanța a aprobat, în ultima sa ședință ordinară, începerea procedurilor de expropiere a imobilelor și terenurilor proprietate privată necesare pentru amenajarea străzii Amsterdam – tronsonul cuprins între Bulevardul Tomis și strada Madrid – și construcția unui sens giratoriu iluminat la intersecția Bulevardului Tomis cu străzile Amsterdam și Alexandru Sahia.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, se vor expropia terenuri în suprafață totală de 1.638mp și construcții de 337,9mp, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local.

Pentru terenuri se vor plăti 38.322 de euro de la bugetul local, iar pentru imobile, 70.990,2 euro, conform evaluărilor realizate de S.C. Management Consulting Solutions S.R.L., prin inginer Dragoș Mihai Ipate.

Printre cei care vor fi expopriați se numără și milionarul Florin Cârstocea (cu o avere estimată de 50 de milioane de euro), care va primi 13.146 de euro, pentru 626mp de teren dintr-o suprafață totală pe care o deține de 1.815mp.

Medicul de familie Osman Amir va fi despăgubit cu 15.300 de euro, pentru 510mp de teren, iar S.C. Medica Z3 S.R.L., 210 euro pentru 10mp.

Doru Gulai va primi 9.666 de euro pentru 537mp de teren și 70.990,2 euro pentru șapte construcții.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.