Ministerul de Interne din Republica Moldova ridică gradul de atenție după căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei

0
151
sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a ridicat gradul de atenție în urma situației generate de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei.

Comunicatul integral:

MAI a ridicat gradul de atenție ca urmare a rachetelor rusești care au lovit Polonia în această seară și care au provocat pierderi de vieți omenești.
Republica Moldova, la fel ca țările care au frontieră cu războiul, este expusă pericolului raidurilor cu rachete rusești, care pot oricând lovi localități aflate în apropierea frontierei cu Ucraina. Polonia a fost afectată astăzi, iar doua persoane si-au pierdut viața, în momentul în care două rachete rusești au explodat la marginea unei localități aflate la frontieră.
Săptămâna trecută a avut loc un incident la Naslavcea, când o rachetă rusească a explodat în apropierea satului și a distrus mai multe gospodării. În acest context, Poliția de Frontieră supraveghează cu atenție hotarele și este la datorie, gata să intervină la necesitate.
Astăzi, atacuri nemiloase de rachete au produs teroare în toată Ucraina. Mulți oameni și-au pierdut viață, mulți au rămas în întuneric și frig din cauza distrugerii sistemului energetic din Ucraina de către ruși. La fel, cetățenii Republicii Moldova au avut pană de curent extinsă, urmare a atacurilor rusești și a supraîncărcării rețelelor electrice.
MAI transmite un mesaj de unitate și solidaritate cu Polonia și Ucraina. Uniți suntem mai puternici
”.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.