Ministerul Justiţiei investește în sediile de instanţe din Tulcea. Constanța nu figurează pe lista lucrărilor de construcţie şi renovare

0
113

Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, că a primit, în urma rectificării bugetare, sume de bani necesare pentru investiţii în sedii de instanţe.

Potrivit MJ, marţi, în şedinţa de Guvern, în urma rectificării bugetare, Ministerului Justiţiei i-a fost alocată suma de 22.490 mii lei credite de angajament şi 13.090 mii lei credite bugetare pentru cheltuieli de investiţii.

Alocarea acestor sume permite Ministerului Justiţiei continuarea lucrărilor de construcţie şi renovare a mai multor sedii de instanţe din Bucureşti şi judeţe precum Călăraşi, Hunedoara, Prahova, Sălaj, Galaţi, Vâlcea, Tulcea”, se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, fondurile primite vor fi folosite pentru dotări care să asigure condiţii optime de muncă şi siguranţă pentru toţi cei care lucrează în sistemul de justiţie, precum centrale termice, centrale telefonice, generatoare electrice, sisteme de înregistrare audio – video, sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu, sisteme de supraveghere video, porţi detectoare de metale.

Ministerul Justiţiei mai spune că, în urma rectificării bugetare, se vor aloca fonduri şi pentru Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în vederea asigurării suportului şi mentenanţei componentelor software din cadrul sistemului informatic dezvoltat prin Proiectul Big Data, achiziţionarea de licenţe, upgrade software, precum şi tehnică necesară funcţionării reţelelor locale.

Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru magistraţi, dar şi pentru beneficiarii actului de justiţie, respectiv cetăţenii, constituie şi va rămâne o prioritate stabilită prin Programul de Guvernare“, menţionează MJ. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.