Ministerul Sănătății a renunțat la procedura de termoscanare, în școli, pe motiv că durează: „Să-i verifice părinții!”

0
259

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor, pe motiv că durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.

Astfel, școala începe fără un triaj epidemiologic. Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor, scrie Digi24.ro

Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății: “Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase”.

Cert este că, în urmă cu exact o săptămână, Klaus Iohannis a anunțat că școala începe pe 14 septembrie și a prezentat cele trei scenarii care ar putea fi aplicate, doar că, Guvernul nu a venit nici până acum cu o decizie finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.