Ministerul Sănătății: cutiile în care sunt transportate dozele de vaccin antiCOVID sunt curate, chiar dacă pe unele scrie pizza

0
225
Vaccinuri primite la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Ministerul Sănătății a explicat pe îndelete cum s-a întâmplat de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia flacoanele de vaccin antiCOVID au ajuns în cutii de pizza. 

Vaccinurile pleacă din cele șapte centre regionale din țară în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ.

Ca să nu fie irosit niciun vaccin, în centrele de vaccinare ajung exact câte doze sunt necesare. Vaccinurile sunt separate în cutii mici, care sunt puse, la rândul lor, în camere frigorifice, păstrându-se temperatura optimă de 2 – 8 grade Celsius, până la cinci zile.

„Cutiile sunt curate și noi, chiar dacă pe câteva scrie pizza. Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza. Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate“, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.