Ministru Sănătății, în vizită de lucru la Constanța

0
437
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelul Tătaru, a venit în cursul zilei de joi, 29 octombrie, a.c., la Constanța într-o vizită de lucru. Acesata face parte din seria deplasărilor pe care ministrul le efectuează în țară pentru a evalua necesarul de echipamente pentru secțiile de anestezie și terapie intensivă, în contextul creșterii numărului de cazuri de îmbolnaviri de COVID-19.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul medical în momentul de față este lipsa spațiului pentru internări, în ceea ce privește persoanele infectate cu SARS-COV-2. Ministrul a declarat că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia.

Un alt subiect ”fierbinte” despre care a fost întrebat are legătură cu vaccinul anti COVID. Potrivit ministrului Sănătății, vor avea prioritate cei din linia I, cadrele medicale, personalul auxiliar.

 O altă problemă dintre cele discutate la Constanța, este comunicarea dintre DSP și mass-media, cu privire la cazurile de COVID-19.Ministrul Tătaru a spus că se fac verificări la nivel național, nu doar la nivelul județului Constanța pentru ca cetățenii să fie informați oficial despre cazurile de infectare.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.