Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, despre sistemul de irigații din județul Constanța

0
263

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost prezent, joi, 1 aprilie a.c., la Constanța, într-o vizită de lucru, pentru a discuta cu agriculturii pe tema sistemelelor de irigații.


Acesta a declarat că este nevoie urgentă de acest sistem în mai multe judeţe din țară și că prioritare vor fi județele cele mai afectate de secetă. ”La invitația Primarului și a Președintelui CJC am avut o întâlnire cu Asociația Agricultorilor din Dobrogea unde am discutat mai multe aspecte. Aspecte legate de noul program național strategic, care vor fi măsurile finanțate în perioada 2021-2027, care sunt prioritățile și nevoile agriculturii românești, dar și de o problemă stringentă aici în sud-estul României, problema secetei. Vom încerca să finanțăm o bună parte din infrastructura de irigații. Prioritare vor fi județe cele mai afectate în mod constant. Fermierii din Dobrogea vor avea o infrastructură de gestionare a apei cât mai bine pusă la punct. Asta ne dorim să finanțăm prin Programul Național de Reziliență și Relansare”, a precizat ministrul.

Ministrul a mai menționat că în anumite zone structura de irigații s-a depreciat foarte mult și pentru că nu au existat bani.

“Structura de irigații existentă s-a depreciat în anumite zone (…) Când bugetul a permis am oferit despăgubiri, când bugetul nu a permis, nu am oferit. Menționez că acești bani nu sunt europeni, ci de la bugetul de stat”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

L.M, M.G.

Citeşte şi:

Oros: România se confruntă cu o secetă pedologică în Dobrogea, sudul Moldovei şi nord-estul Olteniei încă de pe vremea lui Labiş, de la “Moartea căprioarei” – focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.