Ministrul Bode le impune polițiștilor normă de amenzi pentru măști: “Rog să avem rezultate. Luni facem analiza”

0
1051
Foto Arhivă

Deși el nu a fost mendat pentru nepurtarea măștii la festivalul UNTOLD, ministrul Lucian Bode le cere polițiștilor să aplice cât mai multe amenzi pentru nepurtarea măștilor. Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a precizat, pentru Bugetul.ro, că refuză să creadă că „vânarea nemascaților” va redeveni principala activitate a polițiștilor. Mai mult, Bogdan Bănică a făcut apel la polițiștii din stradă, ca, în cazul în care sunt forțați să amendeze populația de mai-marii Poliției Române, prin impunerea vreunui plan de amenzi, să nu se conformeze.

Iată că acum apar și primele informații din interior cu privire la un plan de amenzi cerut de ministrul Internelor, Lucian Bode. Potrivit lui Bogdan Bănică, pe grupurile de WhatsApp a fost dat un ordin pentru acest week-end. Concret, polițiștilor li se cere să aibă rezultat pe Legea nr. 55/2020 care se referă, printre altele, și la obligativitatea purtării măștii de protecție. În plus, la finalul mesajul, polițiștii sunt informați că luni, la ședință, se va face o analiză asupra modului în care au acționat.

În acțiunile din week-end, rog să avem rezultate pe linia legii 55. Luni la ședință facem analiza”, se arată într-un mesaj de pe WhatsApp.

„Prin vocea lui Georgian Drăgan, purtătorul de vorbe al M.A.I., ministrul Bode s-a arătat astăzi foarte revoltat de informația prezentată de mine conform căreia polițiștilor li se solicită să facă eforturi susținute pentru amendarea populației potrivit Legii 55/2020.

Și pentru că îmi place să vorbesc “cu probe”, vă prezint tuturor, inclusiv stimabililor în cauză, dovada certă și de necontestat potrivit căreia polițiștii nu mai sunt lăsați să-și facă meseria, ci sunt transformați din nou în vânători de nemascați, așa cum anticipasem.

În fapt, polițiștilor li se solicită prin mesaje pe grupurile de Whatsapp ca la sfârșitul acțiunilor <<să aibă “rezultate”>>, sub amenințarea voalată a analizei ulterioare.

Care este semnificația termenului “rezultate”? AMENZI! Asta înseamnă “rezultate”, amenzi! Amenzi la Legea 55, în detrimentul atribuțiilor de serviciu specifice pe care polițistul trebuie să le desfășoare!

După ce au eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei Covid, după ce se băteau pe ciolan la Romexpo cu miile încălcând ostentativ ei înșiși legea, cunoscând iminența valului IV, guvernanții ne cer să revenim la amendarea cetățenilor pentru nepurtarea/purtarea necorespunzătoare a măștii! (mască pe care, între noi fie vorba, o poartă unii săptămâni în șir. De sărăcie, domnule Bode, de sărăcie!)
Aaa, și să ne spălăm pe mâini, uitasem!
q.e.d.”, transmite Bogdan Bănică, citat de Bugetul.ro.

În acest context putem aminti de faptul că ministrul Lucian bode a fost scutit de plata unei amenzi tocmai pentru nepurtarea măștii, după ce a fost surprins la UNTOLD fără mască.

D.A.

Lucian Bode cu mască și fără mască

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.