Ministrul Ciucă și reprezentanții AMVVD caută soluții pentru militarii veterani cu probleme

0
92
Ministrul Nicolae Ionel Ciucă și reprezentanții AMVVD. FOTO Nicolae Ionel Ciucă

Ministrul Apărării Naționale, Generalul (în rezervă) Nicolae Ionel Ciucă s-a întâlnit cu nucleul de conducere al Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități (AMVVD). Reprezentanții acesteia au solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru a duce la îndeplinire un nou proiect de suflet.

AMVVD își propune să asigure cazare și hrană pentru 32 de militari veterani din teatrele de operații, singuri sau abandonați, care nu au posibilitatea să se mai întrețină singuri.

„Pentru început, până la operaționalizarea Centrului de recuperare și refacere, membrii asociației doresc să îi cazeze pe camarazii noștri în containere modulare de locuit. Am discutat, de asemenea, despre modalitățile prin care asociația ar putea fi ajutată să atragă fonduri europene pentru finalizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu, județul Dâmbovița, specializat în îngrijirea veteranilor cu afecțiuni medicale. Propunerile AMVVD pentru îmbunătățirea normelor de aplicare ale Legii 168/2020 vor fi analizate de specialiștii Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului și, în măsura în care sunt corecte, vor fi adăugate proiectului de modificare a ordinului de ministru“, a precizat ministrul Ciucă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.