Ministrul Dîncu a vorbit la Constanța despre situaţia din Kazahstan: “Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în această zonă. Orice eveniment din zonă impactează negocierile NATO cu Rusia”

0
92
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. FOTO Forțele Navale Române

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Constanţa, că România deocamdată nu este implicată în niciun fel în Kazahstan. Însă, Dîncu a afirmat că orice eveniment petrecut în Kazahstan “impactează” negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia.

“În Kazahstan există în acest moment o bulversare a ordinii constituţionale, ca să spunem aşa. În acest moment cancelariile occidentale şi NATO privesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă acolo, în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti. Se pare că există în acest moment cât de cât o situaţie stabilă, aşa cum se comunică din această zonă, din Kazahsta”, a spus ministrul Apărării Naţionale, după ce a participat la o ceremonie militară în portul Constanţa.

Tot răspunzând la o întrebare despre situaţia din Kazahstan, Dîncu a mai adăugat și faptul că: “Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel în această zonă, dar orice se întâmplă în zona noastră geografică mai largă sigur că este important pentru securitatea zonei şi este important şi pentru că, până la urmă, orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia“.

Potrivit ministrului, Kazahstan este o ţară importantă pentru România: “Kazahstanul este pentru noi un loc important, pentru România, nu pentru Armata Română, dar pentru România, comerţul nostru cu Kazahstanul, importul este de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta şi sperăm că avem o situaţie care se va stabiliza în această zonă“.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.