Ministrul Educației a anunțat cu cât se vor scurta orele de curs, în noul an școlar

0
477
Elevii la scoală - Foto: Primăria Constanța

Ministrul Educaţiei, a anunțat că orele de curs vor fi micșorate, urmând a avea 50 de minute în noul an școlar. Totodată, potrivit ministrului, profesorii vor mai rămâne încă cinci minute în clase, pentru supravegherea elevilor.

Monica Anisie a făcut anunţul după ce a fost întrebată de un cadru didactic cum va putea într-o oră de curs să predea și să evalueze şi activitatea elevilor.

Vorbim despre 50 de minute, doar că cinci minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a spus Monica Anisie, citată de RomâniaTV.

Ministrul a explicat că a fost adoptată și o metodologie de predare on-line, astfel că laptopul sau camera prin care se va face transmisia din clasă va rămâne instalat acolo, iar profesorii trebuie ajutați în această perioadă de restul angajaților școlii.

Este un laptop al clasei, sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta“, a precizat Monica Anisie, potrivit sursei citată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.