Ministrul Educației a decis: Părinții, obligați să le asigure copiilor calculator/laptop/tabletă/telefon smart cu internet pentru a participa la cursurile online

0
634
Foto arhiva

sursa foto: radiooltenia.ro

Părinții sunt puși într-o situație delicată odată cu reînceperea cursurilor online după vacanța pe care elevii au avut-o cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Mai exact, ordiunul de ministrul care reglementează predarea online instituie pentru prima dată obligativitatea pentru părinți de a-i asigura copilului mijloace tehnice, laptop/telefon smart/tabletă și acces la internet pentru a participa la cursurile online.

Iată prevederile documentului obținut de Edupedu.ro:

Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul egal are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru a asigura accesul și participarea preșcolarului sau elevului la activitățile de învățare online organizate de unitatea de învățământ.

Părintele, tutorele legal instituit sau susținătorul egal răspunde material pentru distrugere echipamentelor informatice și de comunicare în situația în care acestea aparțin patrimoniul unității de învățământ. (n.r. școala poate da în custodie părinților echipamente)

Preșcolarul sau elevul are dreptul de a avea acces gratuit la portalurile platformele de învățare, bibliotecile virtuale și la alte resurse de învățare digitale, în funcție de nevoi.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.