Ministrul Educației: “Așteptăm finalizarea licitației pentru biblioteca virtuală”

0
45
Sorin Cîmpeanu - Foto: Facebook

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu declară că la 1 noiembrie a.c. se finalizează licitația pentru proiectul unei biblioteci virtuale pentru eficientizarea digitalizării și predării online.

Sistemul de educație, în România, dar și în orice alt stat este cel mai mare sistem public. Schimbările nu se pot face peste noapte, nu caut scuze ci sunt convins că se puteau face mai multe. În această perioadă pentru că nu s-a facut în niciun alt stat în lume, pentru că niciun alt stat nu a fost pregătit pentru predarea online. Din acest motiv, pentru conținut digital suntem în faza în care pe data de 1 noiembrie așteptăm finalizarea licitației pentru biblioteca virtuală“, declară Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu spune în direct pentru Hotnews.ro că este nevoie de aprobare și o sumă enormă pentru a reuși să introducă programul “În momentul în care știm că am obținut ultimul pas, adică aprobarea PNNR, și în momentul în care știm că avem 3,6 miliarde de euro pentru educație și știm că avem 100.000 de profesori, care sunt grupul țintă pentru pedagogia digitală. Acești profesori vor trebui să fie formați, într-o perioadă de doi ani, de la demararea proiectului.

Proiectul constă în formarea profesorilor pentru predarea online, ce va dura timp de doi ani de la demarare.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.