Ministrul Educației, despre oferirea mărțișoarelor în școli: „Am îndemnat la maximă prudență și la respectarea tuturor regulilor”

0
25

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a subliniat că 1 martie, ce reprezintă un moment foarte special în care se oferă mărțișoare și flori, nu trebuie să ducă la interacțiuni care să faciliteze transmiterea virusului, motiv pentru care a îndemnat la prudență maximă și la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Educației, despre oferirea mărțișoarelor în școli

„Am îndemnat la maximă prudenţă şi respectarea tuturor regulilor în aşa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau a oferi un mărţişor, să nu se transforme într-o interacţiune care să faciliteze transmiterea virusului”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24.

Ministrul Educației a vorbit și despre recomandarea făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, privind purtarea de mănuși în momentul oferirii mărțișorului. Sorin Cîmpeanu spune că nu are nicio competență să se pronunțe, însă nu a auzit ca astfel de solicitări să fi fost fundamentate de cineva.

„Despre purtarea mănuşilor în timp ce oferi mărţişorul, nu am nicio competenţă să mă pronunţ pentru că excede competenţelor Ministerului Educaţiei, sigur sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, nu am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, aşteptăm cu interes. Nu am auzit, nu am fost informaţi, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare cu titlu de obligaţie sau nu”, a explicat ministrul Educaţiei. 

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.