Ministrul Educaţiei: “Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte”

0
265

Semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie“, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie, dar şi cei din învăţământul profesional şi tehnic, care intră în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat marți o modificare a structurii anului școlar, cu vacanța de primăvară prelungită astfel încât să cuprindă sărbătorile pascale catolice și ortodoxe (2 aprilie-4 mai).

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.