Ministrul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022, revenirea la trimestre și vacanță de vară mai scurtă

0
58
Elevii la scoală

Ministerul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022, în condițiile în care predarea online nu a funcționat în mod corespunzător, a declarat ministrul de resort Sorin Cîmpeanu.

“Ministerul Educației va propune, din timp, extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022. Ministerul Educației oricum susține ideea extinderii perioadei de cursuri pentru învățământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat perderi, deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi“, a spus ministrul.

O altă variantă luată în calcul este și revenirea anului școlar la trei trimestre. “Sunt argumente pro și argumente contra. Este nevoie de consultare publică“, a spus ministrul. Ministerul va organzia consultări cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

În ceea ce privește anul şcolar 2021-2022, ministrul a spus că acesta va începe pentru elevi la 13 septembrie, așa cum e stipulat în ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial în urmă cu două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.