Ministrul Educației și Cercetării a retras acreditarea școlilor doctorale din cadrul „fabricii de diplome“ Academia de Poliție București

0
244
Foto: Academia de Politie Al.I. Cuza Bucuresti

În urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar (C.E.M.U.), ministrul Monica Cristina Anisie a aprobat retragerea acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București: Drept, respectiv Ordine Publică și Siguranță Națională.

Ministrul educației și cercetării a retras acreditarea școlilor doctorale din cadrul „fabricii de diplome“ Academia de Poliție București, despre care mass-media a atras atenția de nenumărate ori. Ordinele de ministru au la bază prevederilor art. 170 alin. (1) lit. c) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

De asemenea, pentru soluționarea aspectelor semnalate de C.E.M.U., Ministerul Educației și Cercetării a transmis solicitarea de a analiza recomandările din hotărârea C.E.M.U. și de a implementa măsurile care se impun, către Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI).

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării școlilor doctorale după cinci ani, conform prevederilor legale. Pentru a se asigura protecția studenților aflați la studii universitare de doctorat, aceștia vor fi școlarizați, conform legii, până la finalizarea studiilor.

În același timp, având în vedere recomandările C.E.M.U., Ministerul Educației și Cercetării a dispus demararea procedurii de monitorizare specială a instituției de învățământ superior, potrivit art. 216 alin. (2) lit. c) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Măsurile anterior menționate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educației și Cercetării pe tema calității actului educațional existent la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ din București. Totodată, s-a ținut cont și de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficiențe majore în urma evaluării stadiului activităților de verificare a originalității tezelor de doctorat și respectarea standardelor de calitate și etică profesională în această instituție de învățământ superior.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.