Ministrul Educației vrea ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să se desfășoare față în față și în localitățile aflate în carantină

0
142

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că Bacalaureatul și Evaluarea Națională din 2021 se vor desfășura cu prezență fizică. El a precizat că au fost demarate discuții la nivelul CNSU pentru ca elevii din zonele aflate în carantină să poată participa la examenele naționale, chiar dacă vor fi impuse reguli sanitare în plus.

Sorin Cîmpeanu spus că examenele naționale se vor susține față în față la datele care au fost anunțate. Pentru elevii din zonele care vor fi în carantină la data susținerii examenelor, sunt deja discuții pentru ca ei să poată participa.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică. Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educației la TVR 1.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.