Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: „Pachetul de susținere a economiei o să depășească, atenție, 7% din PIB până la finalul anului”

0
186
sursa foto: ziarul Puterea.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că pachetul de susținere a economiei o să depășească 7% din PIB -ul țării, până la finalul acestui an. Mai mult decât atât, acesta a explicat faptul că în primele 9 luni s-au injectat în economie fonduri suplimentare de 34.5 miliarde lei, acestea însemnând 3.2% din PIB.

„Fară precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB).

Sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL:

  • 14,4 miliarde prin masuri fiscale
  • 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit
  • 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
  • 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
  • 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19

La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei – 2.9% din PIB. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat. Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) și garanteaza o creștere economica puternică în 2021”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.