Ministrul Lucian Bode: “Voi aviza proiectul Anghel Saligny. Desfințarea SIIJ este o prioritate. Sunt un om al dialogului, al echilibrului”

0
151
Ministrul Lucian Bode. FOTO Cătălin SCHIPOR

Lucian Bode a preluat Ministerul Justiției. În cadrul unei conferințe de presă, Bode a ținut să menționeze că este un om al dialogului și al echilibrului.

Lucian Bode, numit ministru interimar al Justiției după demiterea lui Stelian Ion, a anunțat joi seară, la preluarea mandatului, că prima sa urgență va fi avizarea actului normativ privind programul “Anghel Saligny”, în valoare de 10 miliarde de euro.

Bode a ținut să lămurească modul cum se avizează proiectele la MJ și nu numai: “MJ trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. MJ se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea de proiect de act normativ și nu pe prioritate. Desfințarea SIIJ este o prioritate. Mi-am asumat în proiectul de Guvernare. Voi aviza proiectul Anghel Saligny”, a spus ministrul Bode. Ministrul își dorește și concursuri transparente pentru parchete. El susține că nu va lua în discuție și analiză chestiuni de poliție judiciară.

Reamintim că premierul Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, pe care l-a acuzat că a refuzat să avizeze OUG privind PNDL 3, iar decizia a dus la aruncarea în aer a coaliției de guvernare.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.