Ministrul Mediului, informat despre incendiul de la fabrica de materiale de construcții Celco din Constanța: “Au ars circa 10 tone de pastă de aluminiu”

0
258

Au ars circa 10 tone de pastă de aluminiu și o cantitate similară de folie de ambalaj pentru BCA, până în prezent, în urma incendiului puternic de la fabrica materiale de construcții Celco din Constanța, au anunțat reprezentanții Ministerului Mediului.

Comisarii Gărzii de Mediu din Constanța s-au aflat la fața locului împreună cu experții laboratorului Agenția pentru Protecția Mediului și au evaluat impactul asupra mediului, monitorizând în timp real calitatea aerului în 3 puncte fixe și unul mobil. Accesul pe amplasament a fost interzis până la lichidarea incendiului.

“Ministrul Tánczos Barna a fost informat despre eveniment și menține legătura permanent cu echipele din teren. Având în vedere simulările modelelor numerice rulate de Administratia Nationala de Meteorologie RA privind evoluția norului de fum din zona orașului Constanța, se apreciază că cerul va avea înnorări și temporar, până spre orele serii, vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat (rafale de până la 25…30 km/h), din direcție predominant vestică, nord-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă dispersie și de ușoară deplasare către est, sud-est“, susțin reprezentanții Ministerului Mediului.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.