Ministrul Muncii, noi măsuri pentru angajații aflați în concediu de îngrijire a copilului

0
565

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat noi măsuri pentru angajați. “Guvernul a fost de acord ca, pentru angajaţii companiilor ale căror activităţi sunt în continuare restricţionate (…), acolo unde persoanele aflate în concediu de îngrijire a copilului sau persoane care se aflau aproape de perioada de doi ani sau trei ani, pentru copilul cu dizabilităţi pe care îl aveau în creştere, şi erau pe punctul de a se întoarce la serviciu, pentru toate aceste persoane prelungim măsurile de sprijin. Acordăm, în continuare, pe durata măsurilor de restricţii, indemnizaţia pentru creşterea copilului, stimulentul de inserţie, stimulentul pentru persoanele aflate în concediu de acomodare, în vederea adoptării uni copil”, a spus Violeta Alexandru.

Ce se întâmplă dacă persoana aflată în concediul de creștere a copilului decedează

Am luat o măsură corectă cu privire la posibilitatea ca şi moştenitorii, alţi membri ai familiei unei persoane căreia, aflată în concediul de creştere a copilului, i se întâmplă o nenorocire, în sensul în care decedează, ea fiind în această perioadă necontributoare, să primiească ajutorul de deces.

“Toată comunicarea trebuie să se desfăşoare online”

Al doilea set de decizii aprobate folosesc experienţa pe care am trăit-o în perioada pandemiei, în comunicarea dintre cei care gestionează serviciile Ministerului Muncii şi ale instituţiilor din coordonare şi cetăţeni. Am observat că se poate comunica prin e-mail. Nu perfect, sigur, am văzut şi întârzieri, am văzut că se pot remedia. Vreau să fac un pas înainte în sensul în care instituţiile din coordonarea ministerului să folosească comunicarea prin mijloace electronice, ca principal vehicol de contact şi furnizare a serviciilor pentru cetăţeni. Scopul pe care îl am este acela de a ajunge ca cei care ne solicită serviciile să facă un singur drum la instituţiile noastre. Până la ridicarea actelor, toată comunicarea trebuie să se desfăşoare online. Se pot adresa prin e-mai“, a mai spus Violeta Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.