Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Dacă proiectul certificatului COVID ar fi aprobat săptămâna viitoare şi se va da un termen de introducere, ne apropiem de descreşterea cazurilor”

0
150
Foto- FocusPress

Alexandru Rafila,ministrul Sănătății a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, la Antena 3 duminică, 9 ianuarie a.c., despre proiectul privind certificatul COVID-19. Acesta spune ar fi aprobat săptămâna viitoare şi se va da un termen de introducere de două, trei sau patru săptămâni, România se va apropia de un val descendent în ceea ce privește numărul noilor infectări. 

„Dacă el este aprobat săptămâna viitoare, să spunem dacă avem multă imaginaţie, şi se dă un termen de introducere de 2-3-4 săptămâni, ne apropiem de descreşterea cazurilor”, a menționat ministrul Alexandru Rafila,.

Ministrul Sănătății a mai adăugat faptul că proiectul inițial al președintelui PNL, Florin Cîțu, „nu are niciun sens, pentru că virusul nu știe dacă cineva e angajat în sectorul public sau în sectorul privat”. 

„Am fost întrebat dacă eu sprijin proiectul iniţial al domnului preşedinte Cîţu, care era extins nu numai la personalul medical, cred că mai era la câteva categorii.
Înţeleg că a vrut să-l extindă, nu ştiu detalii, că nu am avut acces la aceste informaţii, dar ştiu că vrea să-l extindă şi la alte categorii, era o discuţie dacă numai la stat sau numai la privat.
Mi se pare o chestiune care nu are niciun sens pentru că virusul nu cred că ştie dacă e cineva angajat în sectorul public sau în sectorul privat”,
a afirmat ministrul Sănătăţii.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.