Ministrul Sănătății și Patriarhia Română, protocol de asistență religioasă în spitale

0
48
Foto: Facebook / Ministerul Sănătății

O delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a întâlnit joi cu Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a definitiva un protocol de asistență religioasă creștin-ortodoxă în unitățile sanitare.

Astăzi, 22 septembrie 2022, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila s-a întânit cu o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod, pentru a definitiva un protocol care are drept scop asistența religioasă creștin-ortodoxă în unitățile sanitare“, a anunțat Ministerul Sănătății.

Protocolul are mai multe obiective, dintre care menționăm: dezvoltarea în comun a unor programe de îngrijire a persoanelor cu afecțiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii; conștientizarea importanței prezentării la medic la apariția primelor semne de boală; reducerea consumului de produse ce dăunează sănătății (tutun, alcool, droguri) ș.a. Protocolul dintre Ministerul Sănătății și Patriarhia Română urmează să fie semnat în perioada imediat următoare.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.