VIDEO. Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța prezintă un proiect ce vizează zona Gării din municipiu

0
199

Filiala județeană Constanța, Pro România, prin deputatul și candidatul la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu a organizat vineri, 11 septembrie a.c., o conferință de presă, în cadrul căreia a prezentat un alt proiect pentru dezvoltarea armonioasă a urbei.


De această dată a fost vorba despre zona Gării Constanța, unde Pro România a prezentat investiția sub denumirea de NIAGA (Nod Intermodal – Autogară – Gară – Aeroport)un nod intermodal. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24 450 mp (din care 8.994 mp sunt spații publice).

Nodul intermodal are rolul de a crea a legătura între mai multe tipuri de transporturi de călători – rutiere, feroviare și aeriene, astfel:
-transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța;
-transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța;
-transporturile feroviare de călători;
-transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar);

Mircea Dobre susține că a conceput acest proiect astfel încât nodul intermodal să facă legătura între: Autogara CT BUS – Autogara pentru cursele în interiorul județului Constanța – Autogara pentru cursele în exteriorul județului Constanța – Gara Constanța.

Suprafața construită la subsol se va întinde pe o suprafață de 24.450 mp și va fi destinată circulației auto. Suprafața construită la parter va avea 7.351 mp; Suprafața construită la etajul 1 va avea 1.720 mp. În cadrul proiectului se vor regăsi: autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare (cu panouri informative smart), servicii publice de tip comercial – restaurant/terasă/bistro/florărie – parcare publică, spații pentru taxi, locuri de parcare publice subterane și spații verzi, amenajate.

“Vom lega parcul de la Gară acestui nod prin construirea de pasarele pietonale. Consider că eate un proiect important pentru infrastructura oraşului și este necesar ca tot ce înseamnă transport public să fie gestionat de autoritatea publică locală în parteneriat cu cea judeţeană. Astfel de proiecte există şi în alte oraşe civilizate din Europa. Este o chestiune de civilizaţie, astfel încât lumea să fie la adăpost, să nu mai stea în frig, în ploaie”, a mai spus acesta.

Loredana MIHAI

Comandat de Partidul Pro România – Filiala Constanta

Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro

Cod AEP 21200010

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.