Mircea Geoană, întrebat ce ar face dacă ar deveni președintele României: “E o șansă care nu se ratează”

0
273
MIrcea Geoană, foto: nato.int

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, i-a îndemnat pe liderii României să se uite la trecut și la elitele românești și să își facă datoria față de țară.

Mircea Geoană a fost întrebat ce ar face dacă ar deveni președintele României

. „Nu vreau să fac niciun fel de supoziție, dar spun un singur lucru: toată istoria modernă a României este făcută din șanse fructificate de elitele românești, la plural, în momente de șocuri geopolitice. Așa s-a născut România Mică. România Mică s-a născut după războiul Crimeii, România Mare s-a născut după Primul Război Mondial și România occidentală s-a renăscut după căderea comunismului. Trăim din nou un astfel de moment. Nu am un alt sfat de dat, din nicio poziție. Singurul meu sfat este: ne uităm puțin în trecut și elitele românești, de toate felurile, nu erau atât de perfecte și de celebre precum ne imaginăm noi în istorie, dar au avut puterea să-și dea mâna și să-și spună: o șansă ca asta nu se ratează. Ăsta este mesajul meu pentru oricine va fi în orice poziție, mică sau mai mare în această țară. Este din nou șansa să mergem mai departe cu proiectul național și cred că vom fi cu toții capabili, fiecare în rolul său, să ne facem datoria față de această țară,” a transmis Mircea Geoană la Digi24.

În ceea ce privește creșterea numărului euroscepticilor, Mircea Geoană a spus că „ în următorii ani trebuie să avem un singur nivel de ambiție, să nu mai existe diferență între vechii și noii din UE.”

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.