Misiunea de salvator continuă pentru pompieri chiar și atunci când sunt în concediu pe litoral

0
125
Ionuț Biriș

Ionuț, pompier militar din cadrul ISU Alba se afla în concediu, în stațiunea 2 Mai. Pentru cei ca el, misiunea de salvator nu se încheie atunci când își dă jos uniforma. Atunci când cineva este în pericol, acționează instinctiv. Așa a reacționat și atunci când a văzut un bărbat în pericol de înec. A sărit imediat în apă și în cele din urmă a reușit să îl scoată și să îl readucă la viață.

Ionuț se afla pe plajă, când, dintr-o dată a auzit un strigăt de ajutor, un bărbat se afla în pericol de înec. Acesta înota haotic pe lângă geamandură a dispărut sub apă.

„Bărbatul ce înota mai devreme, aproape de geamandură, nu îl mai văd! Trebuie să îl căutăm!“ a strigat instinctiv Ionuț.

A intrat în apă și a început să caute pe sub apă în zona unde l-a văzut ultima dată pe bărbat. L-a găsit imediat și l-a dus la mal.

„Cineva să cheme o ambulanță, este inconștient. A înghițit foarte multă apă!“ a strigat Ionuț la ceilalți turiști aflați pe plajă și a început manevrele de resuscitare.

După aproximativ 5 minute, bărbatul a devenit conștient, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie efectuate fiind un adevărat succes.

În scurt timp, a sosit și echipajul SMURD care l-a preluat pe bărbat și i-a acordat ingrijile medicale necesare, acesta fiind foarte slăbit.

Ionuț Biriș este cadru militar activ și paramedic în cadrul ISU Alba, având o experiență de peste 16 ani în acordarea primului ajutor medical și participând la mii de intervenții de acest tip.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.