Mită de 100 de euro pentru a nu i se reține permisul de conducere

0
312
Foto cu rol ilustrativ

Joi, 11.08.2022, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 67 de ani, din municipiul București, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliție, pentru a nu i se reține permisul de conducere auto.

În aceeași zi, în jurul orei 09.30, un agent de poliţie din cadrul Secției Poliție Rurală 4 Coșoveni – Postul de Poliție Dioști, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe DN6-E70, un conducător auto care depășise un autotren pe linie continuă, ocazie cu care i-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional și, ca măsură complementară, să i se suspende permisul de conducere.

Șoferul i-a oferit agentului de poliție suma de 50 de euro pentru a-l determina să nu constate contravenția și să nu îi rețină permisul de conducere auto. Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a contravenției.

Pe parcursul verificărilor efectuate cu privire la persoană și la mijlocul de transport, conducătorul auto a insistat cu privire la încălcarea atribuțiilor de serviciu de către agentul de poliție, moment în care a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 100 de euro agentului de poliţie.

În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus, față de inculpat, reținerea pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cursul aceleiași zile, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.